Är du som många andra fast i sötsug och köper gärna hem onyttigheter när du går och handlar – istället för att satsa på en balanserad matkorg med frukt, grönsaker, rotfrukter och en kombination av protein och kolhydrater? När vi går i affärerna drabbas vi ofta av frestelser som är svåra att undgå, men med en matkasse är det löst!

Känner du också suget komma smygande när du står vid kassorna där de strategiskt satt godisgångarna och chipsen? Det är lätt att det smyger ned en onyttig chipspåse bara för att den är inom räckhåll eller att lösgodisavdelningen får sig en påhälsning mer än en gång i veckan. Med en matkasse slipper du våndas eftersom den beställs online och kommer hem till dörren utan att du behöver fästa blicken vid något dåligt överhuvudtaget.

matkassarMatkassen – den mest balanserade strategin

Även om du kanske tycker om att gå och botanisera i en matbutik så är en matkasse det förträffliga sättet att gå ned i vikt och bli av med dåliga vanor. Du väljer nämligen själv vilket tema som intresserar och får på så sätt hem just de livsmedlen och recepten som ska lagas till. Kanske du behöver en Viktväktarmeny eller en mer allsidig meny från vad du tidigare är van vid.

Baka själv istället för att köpa färdigt

Självklart kan du också välja din egen matkasse med viss sötma, om man får uttrycka det så. Bara för att du är en gottegris som älskar socker, och behöver ta mer avstånd från det söta, så betyder det inte att du måste ge upp det helt. Att få i sig något sött då och då är viktigt och ett mänskligt behov. Dock bör det ske med balans och inte varje dag för att du ska slippa drabbas av ett outhärdligt sötsug som i värsta fall kan leda till diabetes. Kanske du istället kan välja nyttigare alternativ till socker som honung, dadlar eller rörsocker att baka med istället för att köpa färdiga bakverk med e-nummer och extra mycket socker. Med matkassens innehåll har du möjlighet att baka själv istället för att köpa onyttigt godis när du befinner dig i mataffären.

sötsugEn balanserad kost sätter stopp för sötsug

Visste du att ju mer balanserat du äter desto nöjdare blir kroppen och håller sig mätt, vilket bidrar till minskat sötsug. Hemlagad mat är också betydligt bättre än hämtmat eftersom de ofta stoppat in extra socker eller ämnen som gör att du snabbt blir hungrig igen. Detta är också något att ta fasta på när du beställer hem en matkasse eftersom du då lagar maten från scratch istället för att köpa mat du egentligen inte vet så mycket om – hur den blev tillagad, vad som finns i och hur nyttig den egentligen är. Det finns matkassar att beställa hem både från de större mataffärerna samt från olika leverantörer online som specialiserat sig på nischade teman – alltifrån svensk husmanskost till orientaliskt och veganska matkassar. Varva gärna från vecka till vecka för att få en så allsidig kost som möjligt.