En lyxig drink under den värmande kvällssolen gör sommarhalvåret fulländad och med rätt tillbehör kan du bygga din egen bar. Bjud in vänner och familj till härliga sommarfester där ni umgås i skön barmiljö med de godaste av drinkar!

Här kan du ta del tips på hur du skapar en lyxig bar mitt i trädgården!

Smarta tillbehör

Köp eller bygg en bardisk i lagom höjd för dig som bartender, men även för gäster som önskar sitta direkt vid baren. En snygg köksö intill grillen är ett bra tips för att förena kök och bar i ett i trädgården. För att färdigställa din lyxiga trädgårdsbar gäller det att införskaffa praktiska och trendiga tillbehör. Shoppa bartillbehör på nätet är det smartaste tipset där du hittar ett stort utbud av alla tänkbara prylar. Köp klassiska tillbehör såsom öppnare, citruspressar och serveringsbrickor eller trendiga cocktail serviser och ölglas.

Byggandet av barutrymmet behöver inte vara komplicerat – rigga på egen hand både bord och stolar med lastpallar eller gamla möbler. Vill du rama in din barmiljö kan du använda dig praktiska vikväggar och gröna växter. I Elle Decoration är tipset:

-Ställ växterna på rad eller i en grupp – och gärna i olika höjder.

Tips på fester

Med en bar mitt i trädgården skapas de bästa förutsättningarna för att bjuda in till härliga fester. Varför inte starta redan med en tidig vårinbjudan när solens första värmande strålar gör entré? Placera ut värmande filtar i chill out hörnan och bjud på vad som goda drinkar som för tankarna till den kommande sommaren.

Grillning hör sommaren till och med en bar i trädgården tar inte grillfesten slut bara för att köttet blivit uppätet. Kom också ihåg att de spontana inbjudningarna ofta resulterar i de mest minnesvärda festerna!