Ett spabad är naturligtvis härligt att krypa ned i när det är grått och kallt ute. I det nordiska klimatet är det ännu skönare med lite värme runt kroppen när vinden viner och regnet faller. Idag kan du köpa spabad som är specialgjorda för det nordiska klimatet.

Ett av de nyaste påfunden när det kommer till klimatanpassade spabad, är Nordline. Tillsammans med Badspecialisten har de utvecklat en serie av bad för att ge skandinaver den allra högsta komforten när det är kallt ute. Balboa spa har olika modeller på sina bad och den gemensamma nämnaren är att samtliga har en materialförstärkning och extra sköna massagestrålar som tar hand om stela och ömma muskler och leder.

spa och lyktaSpabad i trädgården

De nordiska utomhusspana har alla en speciell ytförstärkning som inte lyckas gå sönder i första taget. Denna förstärkning är också till för att hålla ovälkomna bakterier borta och hålla kaklet rent och fräscht betydligt längre. Man har dessutom valt att använda ett material vd namn Termawood som är UV-resistent och helt underhållsfritt.

Isoleringen är den huvudsakliga aspekten som utmärker serien. Med ett extra starkt isoleringstäcke så dröker sig värmen kvar och du slipper frysa i badet. Detta isoleringstäcke gäller både för spats väggar och botten.

Alla dessa komponenter är viktiga i det skandinaviska klimatet eftersom kylan bäddar för större slitage och skador. Och vem vill vara ute i trädgården i minusgrader var och varannan dag för att göra rent spat? Med Nordlines bad i trädgården eller ute på terrassen kan du bada och mysa hela vintern utan att behöva oroa dig för problem.

Lyser upp i mörkret

Alla spabad som är anpassade för Norden har också speciella ljuseffekter för att skina upp i höst- och vintermörkret. Det gör att du kan vara romantisk och ha mysstunder med dig själv eller dina nära och kära trots att klockan bara är 15:00 och mörkret faller på. Det effektfulla ljuset är flexibelt och kan justeras efter dina behov.

energieffektiv figurEnergisnålt

Ett nordiskt spabad kan inte kallas fullt nordiskt om det inte är energisnålt. Vi nordbor är bland de mest upplysta i världen på miljötänk och hur du kan använda saker på ett energieffektivt sätt. Nordlines Balboa span är självklart så energieffektiva som det bara går och det betyder också att du kan bada mera utan att betala en hutlös summa varje månad på grund av hög elräkning.

Oavsett vilken modell du väljer är ett spabad till för att koppla av och för att återhämta sig. Detta är något som ofta känns igen i Norden eftersom mörkret och kylan inte sällan skapar depressioner. Att känna sig låg under vintern är något ganska naturligt eftersom kroppen får mindre av vitamin D. Därför är det särskilt viktigt att ta hand om sig och skämma bort sig själv extra noga. Det kanske är dags att planera inför hösten och vintern nästa år och införskaffa ett spabad från Nordline som lyser upp och värmer dina dagar. Ta tjuren vid hornen och låt inte det nordiska klimatet sätta käppar i hjulen.