I kungariket Kammebornia bakar vi alltid struvor till jul. Det är ett bakverk som har fallit lite i glömska i världen utanför.

Det är inte så svårt att göra struvor. Smeten består av 1 ägg, 1 dl mjöl, 1 dl mjölk och 1 tsk strösocker om man vill. Det som är svårast nu för tiden är att få tag i det speciella verktyg som behövs för att göra dem: ett struvjärn. Har man tur kan man hitta ett på Tradera eller Blocket, men de finns också att köpa på Verner & Verner och Bagaren och kocken. Järnet är för det mesta format som en stjärna, och monteras på ett långt skaft med ett handtag i änden. Man hettar upp kokosfett i en liten, djup kastrull, doppar järnet i fettet och sedan i smeten, doppar det i fettet igen och friterar tills struvorna fått lagom mycket färg. Ta sedan upp järnet, knacka försiktigt så att struvan lossnar, låt den rinna av på hushållspapper och vänd den sedan i strösocker.

I den här filmen ser ni hur det går till när man friterar struvorna.

Tänk på att ha ett lock nära till hands, om fettet skulle börja brinna. Man får också räkna med att den första struvan blir misslyckad, precis som när man steker pannkakor.