Det finns mycket man kan göra för att bli mer ekonomisk och få pengar över till annat och allt från större förändringar till mindre åtgärder spar in på kronorna. Genom att planera inköp och vardag, välja bort extratjänster och välja rätt typ av kreditkort kan man spara tusenlappar.

Många vill bli mer ekonomiska för att kunna få pengar över till annat, men har samtidigt svårt att dra ner på livets goda. Men faktum är att man kan spara mycket pengar på enkelt vis, utan att egentligen ändra sitt sätt att leva på speciellt mycket.

Fel kort kan bli en dyr affärkreditkort, chipkort

Om man redan har kreditkort eller funderar på att skaffa ett och inte ser över fördelar och nackdelar med de olika alternativen kan det komma att bli en dyr affär. Se till att skaffa rätt kreditkort som har låga eller inga kostnader och som man faktiskt kan spara pengar på att använda, läs mer om och jämför kort på Kreditkortlistan.se. Det finns många kort som till exempel är fördelaktiga att boka resor med, men det finns också de kort som kan göra att resan faktiskt blir dyrare och det kan skilja tusenlappar mellan alternativen, skriver Svenska Dagbladet. Många kreditkort kommer med oväntade fördelar och det gäller att välja rätt kreditkort utifrån vad det främst ska användas till, samtidigt som det finns kreditkort som är bra till flera olika typer av inköp och sparmål. På vissa kreditkort kan man tillexempel få två procents sparränta när man sparar pengar inför en resa. Dessutom är det extra bra om kreditkortet också är kopplat till något vardagligt. I en Dagens Industri-artikel kan man läsa om en jämförelse av olika kort att ha med på resan, och i toppen där ligger Ica Banken och Medmera Bank, just eftersom dessa kort varken har valutapåslag eller uttagsavgift som det ser ut idag, därtill finns det också flera förmåner som kan fås av att använda dessa kort på hemmaplan.

Ekonomitips från Lyxfällanspara pengar

I det idag berömda programmet Lyxfällan som sänds på TV3 får familjer och personer hjälp med ekonomin. I dess fall har konsumtionen gått alldeles för långt, något som är vanligare än man kan tro. I en artikel publicerad i Expressen berättar Martin Cedergren om hur han helt förändrat sin ekonomi men till synes ganska enkla knep och Lyxfällans expert Magnus Hedberg ger sina bästa tips på hur man kan få ner kostnaderna. Martin Cedergren berättar att det för honom var en rejäl ögonöppnare att se hur mycket av hans pengar försvann till onödig lyxkonsumtion, ett sätt att spendera som hade blivit helt naturligt för honom. När han hade en skuld på hela 179 000 kronor fick han vara med i TV3:s Lyxfällan. Men nu har han fått större ordning på sin ekonomi och vittnar om att fler drömmar kan uppfyllas genom att spara istället för att överspendera sina pengar. Det Martin gjorde var att käka mer matlådor på jobbet, storhandla och planera sina matinköp, åka kollektivt istället för att ta bilen och säga upp abonnemang som Tivo och Netflix bland annat.