Kaffe är för många människor livets dryck och man kan ofta läsa om de goda egenskaper som kaffe för med sig. Nu kan kaffe skydda mot farliga effekter som stress kan leda till. Av den anledningen är det bra att inte välja bort kaffet om du känner att du är inne i en stressig period på jobbet. 

Bakom ett kilo färdigrostat kaffe så ligger det hela fyra timmars arbetstid skriver Gotlandstidningen. Och då det är länderna vid kaffebältet som med de optimala väderförhållandena som kan odla så är kaffe ett delikat produkt som världens alla människor älskar och har många åsikter kring. Tidningen Veckans Affärer skriver en intressant artikel om vikten av kaffe med dess goda egenskaper som är bra om vi har det stressigt på jobbet. Att kaffe är så viktigt gör det märkligt att det då endast är fyra kommuner i Sverige som bjuder sin personal på kaffet. Men, låt oss nu ta er med på resan om kaffets goda egenskaper så kommer det vara nespresso-kapslar ni springer iväg för att köpa på lunchen.

Motverkar långvarig stress

Många människor tror att när de är stressade så ska de minska på sitt kaffedrickande då det ska vara en bidragande faktor till att man känner sig mer stressad och med det ökar sin ohälsa. Nu har det kommit en ny studie som publicerats i vetenskapstidskriften PNAS som säger att vi absolut inte bör skippa den där extra koppen utan kaffe har tvärt om som många trott mycket positiva egenskaper som kan motverka stress. Dock är det inte stressen som minskas av kaffe utan kaffet hjälper oss att bli mer skyddade mot de mindre trevliga effekter som stress kan ha på oss människor såsom minnesstörningar och depressioner.