Efter Linas Matkasse har det kommit mängder av olika företag som erbjuder matkassar online. De blir allt mer populärt och utbudet blir bara bättre och större och snart kommer det vara tomt i butikerna.

Visst, att klämma och känna på tomater och avocados har sin charm. Men, vad man ska tänka på är att man får oftast de bästa råvarorna i sina matkassar. Detta för att företagen ska behålla sina kunder och för att man ska bli nöjd. Man ska alltså få en kasse som är bättre än om man skulle gå själv och plocka på sig. Dock kan man ställa sig frågan vad som kommer ske med alla de bananer som blir lite ledsna. Vi har tidigare skrivit om att fler handlar mat online, och i jnytt.se går det att ta del av att matkassen bara ökar i popularitet.

”Enligt en studie gjord av Svensk digital handel så ökade den färdiga matkassen med 30 procent under första kvartalet 2015, under samma period ökade den egenkomponerade matkassen med 65 procent.”

Färdigkomponerade kassar lockar

Hälsosam mat teckningNu när utbudet bara ökar och att allt fler butiker och företag börjar med färdiga kassar och hemleverans så blir det även större valmöjligheter. Vad man kan se som en liten trend är att allt fler nu även väljer att komponera ihop sina egna påsar för att få största valmöjlighet. Man kan även se att det blir populärt att välja olika dieter att följa, eller att låta kända personligheter sätta på sig kockmössan och laga en måltid. Tänk om man kunde få middagar som en mästerkock har komponerat ihop? Man kommer att lära sig mycket om hur olika smaker går ihop, vilket kan vara det mest fantastiska med färdiga kassar,