1519327-a-grocery-bag-full-of-healthy-fruits-and-vegetables (1)Vi vänder oss allt mer till det digitala för att få ett snabbare och enklare liv med ett större utbud. Att vi då även börjar handla våra matvaror online blir lite av en självklarhet. Nu börjar all fler företag konkurrera om att erbjuda hemkörning av mat – både färdiga matkassar till mat man väljer själva. 

Det verkar som om allt fler kommit över spärren av att handla på nätet. Nu är det inte bara kläder, skönhet och elektronik vi lägger ner i våra digitala shoppingvagnar utan nu fyller vi även upp dem med grönsaker, kött och frukt för att känna att vi kan få mer tid över till annat – men även att vi då tänker att vi kommer få de allra bästa råvarorna. För varför skulle de välja att slänga med ledsna tomater?

Näthandeln ökar

Enligt statistik från 2013 ser man att matförsäljningen har ökat med 38 % och att det med största sannolikhet enbart kommer att öka. Då allt fler matbutiker väljer att erbjuda onlinetjänster. Då många analyser visar på att många är sugna på att handla mat online men ännu inte gör det kan man se att de snart kommer hoppa på det nya mattåget, men att de vill se att det fungerar först för den stora massan. Vad man kan tänka på är att välja rabattkoder innan man handlar. Ännu ett smart sätt att handla när man väljer att handla online. Med exempelvis mat.se rabattkod kan man få rabatter på första beställningen samt bra priser på olika varor. Allt för att göra en bättre affär.

Aftonbladet skriver att Ica gör en storsatsning, men det finns även mindre butiker som fokuserar helt på internetförsäljning. Vad man ska tänka på är att välja det alternativ som känns bäst för en själv.