Att det är som balsam för själen att ordna i trädgården är ingenting som är nytt. Det är snarare någonting folk har sagt i decennier och än verkar det inte som att någon har ändrat sin
åsikt. Härligt är väl också det, eftersom trädgården är någonting som alltid är återkommande – precis som nu när våren äntligen är här.

Förra veckan var det vårväder med 10 plusgrader och sol i hela landet (även om det nu är lite kallare denna vecka) och självklart ledde det till att många äntligen fick sig en dos av trädgårdsarbete. Dessutom var det säkert många som mest troligt valde att beställa hem sina första utemöbler för året. I år är det en personlig inredning när det kommer både till hemmet och trädgården så därför är det också bäst att handla på nätet, då kan man till exempel hitta Hillerstorp utemöbler till ett bra pris.

Utbilda dig inom trädgårdträdgård (3)

Kanske är det så att trädgårdsarbete numera också är mer populärt än någonsin? Det kan självklart ha med den hälsa- och miljötrend som har omfamnat Sverige då vi numera är mer medvetna om vad som är bra för vår jord. Att ha en välmående trädgård innebär ju faktiskt att en kan odla egna saker och gör man det går det knappt att bli mer ekologisk. Ett annat tecken på att trädgårdsarbete är mer populärt än någonsin är att det nu finns ännu en utbildning inom trädgård. Det är Akademi Båstads Vuxenutbildning som har tagit fram en grundläggande trädgårdsutbildning som kommer att sträcka sig i ett år. Utbildningen har 25 stycken platser och de förväntas fylla samtliga platser fort. De har redan utbildningar inom trädgård men de har gått terminsvis så detta är någonting nytt. För den som går utbildningen kommer trädgårdsodling eller skötsel och anläggning vara det de fokuserar på och dessutom kommer de att få gå på 15 veckors praktik då de verkligen får arbete. Det har länge varit brist på personal inom trädgård och skötsel så det är bra att man nu utbildar så de som har ett trädgårdsintresse nu kan nyttja det till dess fullo.

Mysfixa i trädgården

Om man dock endast ska ordna i sin egna trädgård behövs så klart ingen utbildning. Då räcker det med ett stort intresse samt några googlingar. Det är kanske inte det lättaste att få till det rätt varje gång men om man följer odlingsinstruktionerna kommer det absolut bli bra. Redan nu kan den som är intresserad börja pyssla i trädgården, exempelvis genom att odla i krukor. Det är någonting man har skrivit om i denna artikel från Göteborgs Posten. Där kan du även läsa om bra tips och råd på hur du gör för att lyckas samt vad som är trendigt i blomväg när det kommer till trädgårdar.

Och du, om du saknar en trädgård kan du alltid odla lite försiktigt på ballongen eller i ett fönster. Det brukar faktiskt gå mycket bättre än vad man tror.