Många är det som älskar ett glas rött till maten eller på lördagskvällen. Nu när forskare än en gång påvisat att rödvin kan hjälpa oss att gå ner i vikt är det allt fler som väljer att korka upp en flaska vin – men tänk på måttligheten, för en flaska om dagen kommer inte bara ställa till med en dålig kost utan även en dålig vana som kan leda till ett missbruk. 

726383-young-man-dreamingJa, livet är härligt när vi placerar en lite spetskant kring det, och det gör vi på många olika sätt genom att i en grå vardag lyfta in lite ljus. Men vad som även är viktigt är att tänka på att det måste finnas en viss måttfullhet och att lagom faktiskt är bäst. Det har vi även skrivit en text om tidigare. Men, låt oss nu övergå till den saftiga druvan.

”Du ska bara vara uppmärksam på att ämnet finns i vinet. Merlot och cabinet sauvignon är säkraste korten även om nivån är långt i från lika hög som i druvorna.”

Citatet kommer från Nyheter24  och det gäller att som sagt tänka på att ämnet resveratol finns med. Det är just resveratolet som gör att fettet ändrar form och förvandlar det till brunt fett. Vad detta gör är att det bidrar istället till att vi bränner kalorier.

Dock bör det kanske påpekas igen att om man känner att man bör gå ner i vikt är det inte en god ide att välja vindieten, utan då hellre en annan typ av diet. detta då man inte får i sig alla nödvändiga proteiner och mineraler kroppen behöver för att fungera sunt.