Det kan vara svårt att gå på diet om man har ett aktivt liv och ofta träffar vänner ute på restauranger. Även om man inte går på en riktigt hård diet som utesluter även alkohol utan bara vill äta lite nyttigare så kan det vara svårt att hitta nyttiga alternativ på restauranger där den väldigt goda smaken, som tyvärr ofta innehåller grädde och smör, oftast går först.

Nyttiga alternativ på restauranger

Nu kan man dock se att det börjar förändra sig lite och trenden mot fler vegetariska rätter börjar inta menyerna och nyttigare alternativ. Det är inte svårt att få sallad och grönsaker till sitt kött eller fisk om man vill hålla sig till GI-metoden och utesluta potatis, pasta och ris. Den senaste trenden är blomkål som har börjat tillagas som en huvud rätt på många restauranger och läste på Restauranger Stockholm att de testat rätten på ett par krogar i Stockholm och tyckt att det varit en väldigt spännande rätt. Om man inte är vegetarian så är man rätt van vid att en huvudrätt gärna få bestå av en bit kött eller fisk och sedan tillbehör till det, som kanske blomkål men inte blomkål som själva huvudingrediensen.

Debatt om fetmablomkålstrend

Det är bra att restaurangerna börjar erbjuda nyttiga alternativ så att det blir enklare för oss att äta nyttigt utan att behöva avstå restaurangbesök för den delen. Gunhild Stordalen skriver i DI att hon vill öka medvetandet om den onyttiga maten vi stoppar i oss som har blivit nutidens ohälsosamma rökning. För att få bukt på det hela måste det blir enklare och billigare att äta nyttigt annars kommer många att fortsätta äta snabba måltider på McDonalds och köpa färdiga rätter i butikerna och beställa in feta såser på restauranger. Så den trend som nu breder ut sig på framför allt restauranger i Stockholm som är mot det nyttigare hållet är väldigt välkommet och vi får hoppas att det är en trend som sprider sig och som är här för att stanna, för vi vill måste få bukt med fetman innan den blir ett allt för stort samhällsproblem.