kök lägenhet bord stolar lampaKöket är, förutom sovrummet, det rum vi spenderar den mesta av vår tid i hemmet, och därför är det viktigt att vi trivs här – vilket faktiskt är temat för årets kökstrender 2015.

Tidigare har vi skrivit om hur köket ibland behöver renoveras men vid vissa tillfällen är det faktiskt inte detta som krävs för att vi ska trivas i våra kök. Ibland räcker det nämligen med att uppdatera kökets utseende genom att byta ut vissa detaljer och köksredskap. Vill man så kan en även uppdatera köket efter rådande trend och i år är trenden nog en som passar de flestas smak och tycke. Kökstrenden 2015 handlar nämligen mycket om det personliga uttrycket och vikten av vilka material man använder sig av. Till exempel skriver Vestmanlands Läns Tidning om hur material som koppar och mässing är heta i år rent övergripande inom all inredning i hemmet. Så varför inte även ta dessa material till köket? Tidningen tipsar exempelvis om hur man kan införliva materialen såväl i inredningsdetaljer som i knoppar, beslag, fläktkåpor, lampor och kranar med mera, och det handlar om att sätta fantasin fri.

In med gamla och ut med det nya

Något som är på väg bort från köket är det moderna och högblanka köken. Istället är trenden åter till det naturliga med trä och värme som gäller och då de flesta kök just nu går i ljusa toner kan det göra mycket att bara byta ut något litet såsom köksluckornas knoppar och införande av lite fler trädetaljer. Det hela handlar alltså om att fasa ut det moderna stela uttrycket och istället få in mer värme och natur i köket, och det är precis vad kökstrenden 2015 går ut på.

Tips på trendiga köksdetaljer:

  • Metaller i form av koppar eller mässing på knoppar, fläktkåpor och belysning.
  • Trädetaljer såsom skärbrädor, skålar och köksredskap.
  • Marmor- och stendetaljer såsom brickor, stenskivor, glasunderlägg och mortlar.
  • Mer levande växter såsom blomma i fönstret, färsk basilika bredvid diskhon och hemmaodlade groddar på kökshyllan.